KEK PISANG
▼
Sunday, June 30, 2013
SMOOTHIES ANGGUR MERAH & HITAM
SMOOTHIES ANGGUR MERAH & HITAM
rujukan : Little Amie's Kitchen (tqvm pada tuan punya resipi - Salami)
dicuba : zaralovebaking.blogspot.com
Bahan-bahan :
250 gm anggur hitam tanpa biji
250 gm anggur merah tanpa biji
200 ml yogurt asli
150 ml susu segar
2 tbsp gula pasir/madu
Cara Penyediaan :
1. Sejukbekukan anggur hitam dan anggur merah tanpa biji selama lebih kurang 2-3 jam.
2. Campurkan kedua-dua jenis anggur bersama yogurt, susu segar dan gula pasir/madu di dalam pengisar.
3. Kisarkan bahan tersebut hingga halus dan lembut.
4. Tuangkan ke dalam gelas.
5. Sedia untuk dinikmati. (Untuk rasa lebih sejuk, simpan sebentar di dalam peti sejuk).
No comments:
Post a Comment