KEK PISANG
▼
Tuesday, June 10, 2014
BROWNIES
BROWNIES
sumber : buku resipi 'Koleksi Terbaik Norzailina Nordin'
Bahan-bahan :
4 biji telur 'B'
165 gm gula kastor
200 gm gula perang
200 gm mentega - dicairkan
137 gm serbuk koko
70 gm tepung gandum
2 tsp esen vanilla
1/2 tsp garam
Cara-cara :
1. Putar telur sehingga kembang.
2. Masukkan kedua-dua jenis gula. Putar lagi.
3. Apabila gula hancur, masukkan kesemua bahan lain.
4. Kacau rata dan tuangkan ke dalam loyang pembakar. Taburkan dengan coklat chip di atasnya jika suka.
5. Bakar pada suhu 150'C selama 45-50 minit ataupun sehingga masak. Biar sejuk sebelum dipotong.
TIP : Tambah coklat cip & kacang walnut yang telah dipanggang & dicincang untuk lebih rasa.
No comments:
Post a Comment