KEK PISANG
▼
Thursday, July 2, 2015
BISKUT CIP COKLAT/CHOCOLATE CHIP COOKIE I
BISKUT CIP COKLAT/CHOCOLATE CHIP COOKIE I
buku 'Biskut Tradisional' - Chef Zubaidah Che Pa
Bahan A :
250 gm mentega
160 gm gula kastor
Bahan B :
1 biji kuning telur gred B
1 sudu teh esen vanilla
Bahan C :
230 gm tepung gandum
20 gm serbuk koko
100 gm cip coklat
50 gm chocolate rice
50 gm badam cincang
80 gm Nestum
Cara-cara :
1. Gaulkan bahan-bahan A sehingga sebati.
2. Masukkan bahan B dan kacau rata.
3. Masukkan bahan-bahan C perlahan-lahan dan kacaukan sehingga sebati.
4. Sudukan adunan ke dalam dulang pembakar.
5. Bakar di dalam oven yang telah dipanaskan pada suhu 170'C selama 15-20 minit atau sehingga masak.
No comments:
Post a Comment