KEK PISANG
▼
Thursday, July 2, 2015
BISKUT MUTIARA MERAH/RED PEARL COOKIES
BISKUT MUTIARA MERAH/RED PEARL COOKIES
buku resipi Chef Zubaidah
Bahan A :
150 gm mentega
70 gm gula aising
Bahan B :
150 gm tepung gandum
60 gm cornflake (saya guna coco crunch - hancurkan/kisarkan)
50 gm chocolate chip
20 gm ceri merah (dipotong dadu)
30 gm badam cincang
Hiasan :
ceri merah & hijau - hiris memanjang
Cara-cara :
1. Sebatikan bahan A. Tidak perlu sampai kembang.
2. Masukkan kesemua bahan B dan uli sehingga lembut.
3. Sudukan adunan ke atas dulang pembakar dan hiaskan dengan ceri merah dan hijau.
4. Bakar di dalam oven yang telah dipanaskan pada suhu 170'C selama 15-20 minit atau sehingga masak.
No comments:
Post a Comment