KEK PISANG
▼
Saturday, April 16, 2016
ICE-CREAM MALAYSIA JELLY SUMI
ICE-CREAM MALAYSIA
JELLY SUMI
sumber : SAJI April 2016 by Norien Kitchen...
Bahan-Bahan : (menghasilkan : 14 batang)
1/2 tin susu cair atau susu penuh krim
1/2 tin susu pekat manis
3 sudu makan gula halus
2 tin air masak
1 paket jelly sumi (hancurkan sedikit)
Secubit garam (optional)
Plastik ice cream secukupnya
Cara-Cara :
1. Satukan air masak, gula, susu cair, susu pekat dan secubit garam (jika guna).
2. Kacau sebati. (saya masak sekejap, agak-agak suam & gula larut).
3. Masukkan jelly sumi ke dalam plastik ice-cream dan tuangkan campuran susu tadi sehingga secukupnya. Simpulkan.
4. Masukkan ke dalam peti ais, bekukan seharian/semalaman.
No comments:
Post a Comment