KEK PISANG
▼
Thursday, May 19, 2016
SWISS TART
SWISS TART
sumber : FB : MAHN@Misshy Innz...
Bahan-Bahan :
250 gm mentega
85 gm gula icing (3 oz)
170 gm tepung jagung * (6 oz)
170 gm tepung gandum * (6 oz) ( * diayak bersama)
1 sudu teh esen vanilla
5 sudu besar chocolate rice
Filling/jem strawberry secukupnya
Cara-Cara :
1. Mix sebati mentega dan gula icing.
2. Masukkan esen vanilla, mix sebati.
3. Masukkan kedua-dua tepung, mix sebati.
4. Masukkan chocolate rice, mix sebati.
5. Terapkan menggunakan acuan semperit. Nak bubuh dalam cawan kertas pun boleh.
6. Letakkan filling/jem strawberry di atas doh tadi.
7. Bakar pada suhu 160'C selama 30 minit atau sehingga masak (oven hendaklah dipanas terlebih dulu).
No comments:
Post a Comment