KEK PISANG
▼
Wednesday, August 10, 2016
HAZELNUT and RAISIN COOKIES
HAZELNUT and RAISIN COOKIES
sumber : Majalah AROMA November 2015; (sedap & rangup)...
Bahan A :
150 gm butter
70 gm gula kastor
70 gm gula perang
Bahan B :
1 biji telur gred B
1 sudu teh esen vanilla
Sedikit coklat emulco
Sedikit pewarna coklat (optional)
Bahan C :
225 gm tepung gandum
2 gm baking soda
Sedikit garam
Bahan D :
100 gm hazelnut yang dicincang (tidak perlu dibakar)
50 gm raisin yang dicincang
Cara Penyediaan :
1. Putar bahan A sehingga sebati.
2. Masukkan bahan B.
3. Ayak bahan C dan masukkan ke dalam adunan bersama bahan D.
4. Gaul sebati.
5. Bulatkan adunan dan bakar pada suhu 150'C selama 25 minit atau sehingga masak sepenuhnya.
No comments:
Post a Comment