KEK PISANG
▼
Sunday, August 5, 2012
Casablanca Delight
BISKUT CASABLANCA DELIGHT
rujukan : Citarasawan (KI - tqvm for this recipe)
dicuba : zaralovebaking.blogspot.com
Bahan A :
130 gm mentega
20 gm shortening
70 gm gula kastor
Bahan B :
30 gm Nestum - diramas
30 gm Oat - panggang & dikisar
30 gm serbuk badam
20 gm bijan hitam
Bahan C :
25 gm tepung jagung
10 gm tepung beras
150 gm tepung gandum
Bahan Hiasan :
Ceri merah & hijau (dihiris halus)
Kuning telur (sapuan/glis)
Cara-cara :
Sebatikan bahan A dan masukkan bahan B dan uli rata. Kemudian masukkan bahan C dan uli hingga lembut. Canai dan terap dengan acuan pilihan, sapukan dengan kuning telur dan hiaskan dengan ceri merah dan hijau.
Bakar pada suhu : 140'C selama 30 minit hingga kekuningan.
No comments:
Post a Comment