KEK PISANG
▼
Sunday, October 23, 2016
TUMIS BAYAM...
TUMIS BAYAM
oleh : zaralovebaking...
Bahan-Bahan :
1 ikat sayur bayam - potong
3 ulas bawang merah - hiris
2 ulas bawang putih - hiris
1 biji cili merah - hiris
1 sudu makan udang kering atau ikan bilis
Garam & serbuk pati ikan bilis secukupnya
Minyak masak secukupnya untuk menumis
Air secukupnya
Cara Memasak :
1. Panaskan minyak dan tumis bawang merah, bawang putih dan udang kering hingga wangi.
2. Kemudian masukkan air secukupnya. Biarkan mendidih seketika.
3. Masukkan sayur bayam dan cili merah, kacau.
4. Bubuh garam dan serbuk pati ikan bilis, kacau.
5. Sesuaikan rasanya dan tutup api.
6. Sedia dihidangkan ketika panas bersama nasi putih...
No comments:
Post a Comment