Wednesday, January 29, 2014
KACANG BENDI TUMIS DGN. UDANG
KACANG BENDI TUMIS DENGAN UDANG
Oleh : Amie's Little Kitchen
Bahan-bahan :
12 biji kacang bendi (cuci, toskan, buang tampok & ekor - hiris ikut suka)
1 cawan udang basah (buang kulit, tinggalkan ekor & cuci bersih)
Minyak/garam/gula/perasa pilihan secukupnya
Bahan Tumbuk :
1 genggam udang kering (rendam hingga kembang & toskan)
2 biji cili merah
2 ulas bawang putih
3 biji bawang merah
Cara Memasak :
1. Panaskan minyak secukupnya.
2. Tumiskan bahan tumbuk sehingga wangi.
3. Masukkan udang dan tumiskan lagi hingga udang bertukar warna.
4. Masukkan kacang bendi, kacau sebati hingga kacang bendi berubah warna.
5. Perasakan dengan garam, gula dan perasa pilihan.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment