Tuesday, May 19, 2015
SUP BEBOLA DAGING
sumber : Majalah Saji Mei 2015
Bahan-bahan :
3 ulas bawang merah - hiris
2 ulas bawang putih - hiris
3 cm halia - ketuk
1 bungkus sup bunjut
Sebungkus bebola daging segera
1 liter air
1 kiub pati daging
1 batang lobak merah
2 biji ubi kentang
Garam secukup rasa
Cara-cara :
1. Panaskan sedikit minyak di dalam periuk, tumis bawang merah, bawang putih dan halia hingga wangi.
2. Masukkan air dan sup bunjut, kacau hingga mesra.
3. Seterusnya masukkan bebola daging, lobak merah dan kentang.
4. Renihkan hingga mendidih dan masukkan kiub pati daging.
5. Sesuaikan rasa dan hidangkan dengan taburan hirisan daun bawang, daun sup dan sedikit bawang goreng.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment