KEK PISANG

Monday, February 11, 2019

EGGLESS BROWNIES@BROWNIES TANPA TELUR...








EGGLESS BROWNIES@BROWNIES
TANPA TELUR
sumber :    buatoranglapo.com




Bahan-Bahan :

1  cawan  tepung gandum
1/2  cawan  serbuk koko
1  sudu besar  tepung jagung
1/2  sudu teh  soda bikarbonat
1/8  sudu teh  garam halus
3/4  cawan  gula kastor
1/4  cawan  minyak masak
1  cawan  susu cair
Kepingan badam atau badam cincang


Cara-Cara :

1.  Ayakkan tepung gandum bersama serbuk koko, tepung jagung, soda bikarbonat dan juga garam.  Ketepikan.
2.  Pukul gula, minyak masak dan juga susu cair dengan menggunakan whisk sehingga sebati.
3.  Masukkan bahan yang telah di ayak tadi.
4.  Kacau sehingga adunan sebati.
5.  Masukkan ke dalam loyang yang sesuai dan taburkan badam sebagai hiasan, jika suka.
6.  Bakar pada suhu 150'C selama 25-30 minit bergantung kepada oven masing-masing.  (Panaskan oven terlebih dahulu, anggaran 10 minit).





No comments:

Post a Comment