KEK PISANG

Monday, July 9, 2012

Biskut

 BISKUT NESTUM COFFEE NUT


BISKUT NESTUM COFFEE NUT

sumber dari  :   Citarasawan
dicuba oleh :     zaralovebaking.blogspot.com

Bahan A :

200  gm   mentega
20    gm   shortening
70    gm   gula icing
60    gm   peanut butter
2      tsp   coffee emulco

Bahan B :

230  gm   tepung red rose
40    gm   tepung jagung
60    gm   nestum  -  kisar halus

Hiasan :  coklat masakan  -  dicairkan

Cara-cara :

     Krimkan bahan A hingga sebati.  Kemudian masukkan bahan B dan uli hingga menjadi doh yang lembut.  Canai dan terap dengan acuan pilihan.
     Bakar pada suhu 150'C selama 25 hingga 30 minit.  Setelah biskut sejuk hiaskan dengan coklat masakan cair tadi ikut kreativiti masing-masing.

No comments:

Post a Comment