KEK PISANG

Saturday, November 2, 2013

FLORENTINE COOKIES





Tepung Florentine -  beli di BAGUS, Kajang.







FLORENTINE COOKIES



Sumber  :  BicaraKakNoor, Azlita & dll.
dicuba    :  zaralovebaking  (sedappp & ranguppp)



Bahan-bahan :

200  gm   tepung florenta
200  gm   badam keping
100  gm   kuaci
  20  gm   bijan hitam


Cara-cara :

1.   Badam keping dan kuaci dipanggang sebentar di dalam oven pada suhu 160'C selama 5-10 minit.
2.   Satukan kesemua bahan-bahan dan digaul rata.
3.   Sudukan (anggaran 1 sudu besar) ke dalam dulang muffin yang telah digriskan dengan sedikit mentega.
4.   Bakar pada suhu 160'C selama 10 minit.


NOTA  :   Jika menggunakan tray 14" x 14" alaskan dengan kertas minyak.  Tuangkan ke dalam tray,
                  ratakan nipis-nipis dan bakar selama 10 minit.  Sejurus keluar dari oven terus dipotong
                  kepada kepingan ketika masih panas.

No comments:

Post a Comment