KEK PISANG

Sunday, November 3, 2013

POPIA ISI KETAM BERKEJU










POPIA ISI KETAM BERKEJU




Sumber   :   salamisimon1
dicuba    :    zaralovebaking



Bahan-bahan :

Kulit popia secukupnya
Isi ketam secukupnya
Keju cheddar  (diparut halus atau kepingan cheddar) secukupnya
Sedikit campuran tepung dan air sebagai gam atau putih telur


Cara-cara :

1.   Siatkan sehelai kulit popia dan letakkan sedikit keju parut atas kulit popia.
2.   Kemudian letakkan sebatang isi ketam di atasnya.
3.   Akhir sekali, letakkan sedikit lagi keju parut  di atasnya.
4.   Gulungkan dengan kemas (gamkan hujung kulit popia dengan putih telur).
5.   Ambil sehelai lagi kulit popia dan letakkan gulungan popia tadi di tengah-tengah.
6.   Ulang langkah no. 4 (gulung 2 kali bagi mengelakkan keju meleleh keluar ketika menggoreng).
7.   Goreng hingga garing dan toskan minyak.
8.   Sedia dihidang bersama sos kegemaran atau enak dimakan begitu sahaja.  

No comments:

Post a Comment