KEK PISANG

Monday, May 2, 2016

SUP CENDAWAN







SUP CENDAWAN
sumber   :    Hanieliza...




Bahan-Bahan :

300  gm  cendawan tiram  -  dikoyak-koyak
100  gm  lobak merah  -  dipotong kecil
100  gm  udang  -  dikupas kulit
    2  cawan  air
    1  pokok  daun sup  -  dipotong pendek
    1  pokok  daun bawang  -  dipotong pendek
    2  sudu besar  minyak masak
Garam secukup rasa


Bahan Hiris :

3  ulas  bawang merah
1  ulas  bawang putih


Cara Memasak :

1.  Basuh semua sayur dan toskan.
2.  Panaskan minyak dan tumiskan bahan yang dihiris dan udang hingga wangi.
3.  Masukkan air dan garam.  Masak hingga mendidih.
4.  Masukkan cendawan dan lobak merah.  Biarkan hingga mendidih sekali lagi.
5.  Tutup api kemudian masukkan daun bawang dan daun sup.
6.  Taburkan sedikit bawang goreng (jika suka) dan sedia dihidangkan...






No comments:

Post a Comment