KEK PISANG

Friday, November 30, 2012

Juadah untuk tengahari ini.







PAPRIK AYAM


resipi dari  :   majalah SAJI Disember 2012, Azizah Zulkifli
dicuba oleh :  zaralovebaking.blogspot.com


Bahan-bahan :

    3  ulas       bawang merah  -  hiris halus
    2  ulas       bawang putih  -  hiris halus
  40  gm        kubis bunga
    1  batang   lobak merah  -  hiris memanjang
    4  tangkai  kacang panjang
  20  gm        isi ayam  -  potong dadu
    3  helai      daun limau purut
    1  kiub       pati ayam
Sos cili, sos tomato & sos tiram secukupnya
    3  tbsp      kicap manis
200  ml         air
    3  tbsp      minyak masak
Garam secukup rasa


Cara menyediakan :

1.   Panaskan minyak, tumis bawang hingga layu.
2.   Masukkan air, sos cili, sos tomato, sos tiram dan kicap manis.
3.   Masukkan kubis bunga, lobak merah, kacang panjang dan ayam ke dalam kuah tersebut.
4.   Masukkan kiub pati ayam dan sedikit garam.  Tunggu hingga 5-10 minit, sekiranya sayur sudah layu, bolehlah diangkat dan hidangkan.

2 comments:

  1. terima kasih adda.. kak ni memang suka mencuba resipi majalah & teman blogger yg lain sekadar mengisi masa dari asyik tidur..hehe...

    ReplyDelete