KEK PISANG

Monday, July 29, 2013

MOCHA CASABLANCA










MOCHA CASABLANCA



sumber  :  Siri Blogger Masakan Biskut Raya (Nor Azlita Masam Manis) &
                  Marhaini Mohd Ashari - SAJI Ogos 2012
dicuba   :  zaralovebaking



Bahan A :

210  gm   mentega
  80  gm   gula aising
    2  tsp   pes kapucino
 1/8  tsp   garam halus


Bahan B :

220  gm     tepung Red Rose *
  50  gm     tepung jagung *
  20  gm     tepung kentang *
    2  tbsp   susu tepung *
 1/8  tsp     serbuk penaik * (kesemua yang bertanda * hendaklah diayak)
  50  gm     coklat urai


Bahan Hiasan :   Cip coklat


Cara-cara :

1.   Pukul bahan A dengan kelajuan sederhana hingga sebati.  (saya guna senduk kayu jer).
2.   Masukkan bahan B.  Uli hingga menjadi doh yang lembut.
3.   Masukkan doh ke dalam acuan bunga dahlia dan paipkan di dalam dulang pembakar.
4.   Hiaskan dengan cip coklat.
5.   Bakar pada suhu 150'C selama 25 minit.

No comments:

Post a Comment