KEK PISANG

Monday, December 18, 2017

BISKUT FLORENTINE...









BISKUT FLORENTINE@FLORENTINE COOKIES




Bahan-Bahan :

200  gm  tepung Florenta
200  gm  badam keping
100  gm  kuaci hijau
20  gm  bijan hitam


Cara-Cara :

1.  Bakar badam dan kuaci di dalam oven pada suhu 160'C selama 5-6 minit sahaja.

2.  Sediakan loyang empat segi bersaiz 14x14 inci yang dialas dengan kertas kek.

3.  Di dalam mangkuk/bekas lain, satukan kesemua bahan-bahan di atas dan gaulkan sehingga semuanya rata.  Tuangkan campuran tadi ke dalam loyang yang telah disediakan.  Lapiskan/ratakan campuran tadi sehingga meliputi ruang loyang.

4.  Panaskan oven selama 5 minit pada suhu 160'C, selepas itu masukkan loyang dan bakar selama 10 minit atau sehingga kelihatan sedikit keperangan.  Apabila siap pembakaran, terus keluarkan loyang dari oven dan potong empat segi.

5.  Sejukkan dan simpan di dalam bekas kedap udara...

No comments:

Post a Comment