KEK PISANG

Sunday, December 10, 2017

TART TELUR SEDAP VERSI ROTI...









RESIPI TART TELUR SEDAP
VERSI TELUR
rujukan :    instaresipisedap
kredit kepada :   sheila cyla via MAHN...



Bahan-Bahan :

Roti putih secukupnya  ~  gelek/canai nipis, potong bulat, letakkan ke dalam loyang muffin & bakar pada suhu 200'C selama 5-10 minit.


Bahan-Bahan Filling :

4  biji  telur gred A/B
1  cawan  gula
1  cawan  susu segar
1  cawan  air
1  sudu teh  esen vanilla
1  sudu besar  tepung kastad/tepung jagung
sedikit pewarna kuning  ~  jika suka


Cara-Cara :

Kacau kesemua bahan sehingga sebati dan gula hancur, kemudian tapiskan.  Tuangkan adunan telur ke dalam roti yang sudah siap dibakar tadi.
Kemudian bakar tart semula pada suhu 180'C selama 30 minit api atas bawah sehingga masak.  Pada 5 minit terakhir tukarkan kepada api atas sahaja.
Sedia untuk dinikmati...

No comments:

Post a Comment