KEK PISANG

Sunday, August 5, 2012

Casablanca Delight




BISKUT CASABLANCA DELIGHT

rujukan :   Citarasawan (KI - tqvm for this recipe)
dicuba  :   zaralovebaking.blogspot.com

Bahan A :

130  gm   mentega
20    gm   shortening
70    gm   gula kastor

Bahan B :

30   gm   Nestum -  diramas
30   gm   Oat  -  panggang & dikisar
30   gm   serbuk badam
20   gm   bijan hitam

Bahan C :

 25  gm   tepung jagung
 10  gm   tepung beras
150 gm   tepung gandum

Bahan Hiasan :

Ceri merah & hijau (dihiris halus)
Kuning telur (sapuan/glis)

Cara-cara :

     Sebatikan bahan A dan masukkan bahan B dan uli rata.  Kemudian masukkan bahan C dan uli hingga lembut.  Canai dan terap dengan acuan pilihan, sapukan dengan kuning telur dan hiaskan dengan ceri merah dan hijau.
     Bakar pada suhu : 140'C selama 30 minit hingga kekuningan.

No comments:

Post a Comment