Sunday, March 8, 2015
SARDINE PUFF MENGGUNAKAN ROTI PARATHA
SARDINE PUFF MENGGUNAKAN
ROTI PARATHA
sumber dari : zulfadreamland ; thanks...
tried by : zaralovebaking (sedap & rangup)....
Bahan-bahan :
1 tin besar sardine
1 biji bawang Holland - dicincang
Cili padi dihiris halus (kepedasan ikut citarasa)
Sedikit garam
(Buangkan sos sardine dan tulangnya kemudian hancurkan sardine dan satukan dengan bahan-bahan lain dan gaul rata).
12 keping roti Paratha
1 biji telur dipukul sedikit untuk sapuan di atas roti Paratha
Cara Penyediaan :
Bahagikan 2 roti Paratha kepada 2 bahagian. Letakkan inti sardine di tengah-tengah. Kemudian lipatkan menjadi bentuk 3 segi. Tekankan jujungnya dengan garpu atau kelim macam membuat karipap. Susunkan di atas loyang yang digris dengan sedikit mentega. Sapukan dengan telur.
Bakar pada suhu 180'C selama 1/2 jam atau sehingga keperangan. Sedap dimakan dengan sos cili, sos tomato atau mayones.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment