KEK PISANG

Sunday, March 8, 2015

SARDINE PUFF MENGGUNAKAN ROTI PARATHA










SARDINE PUFF MENGGUNAKAN
ROTI PARATHA
sumber dari  :  zulfadreamland ; thanks...
tried by  :   zaralovebaking (sedap & rangup)....




Bahan-bahan :

1  tin  besar sardine
1  biji  bawang Holland  -  dicincang
Cili padi  dihiris halus  (kepedasan ikut citarasa)
Sedikit garam

(Buangkan sos sardine dan tulangnya kemudian hancurkan sardine dan satukan dengan bahan-bahan lain dan gaul rata).

12  keping  roti Paratha
  1  biji  telur dipukul sedikit untuk sapuan di atas roti Paratha


Cara Penyediaan :

     Bahagikan 2 roti Paratha kepada 2 bahagian.  Letakkan inti sardine di tengah-tengah.  Kemudian lipatkan menjadi bentuk 3 segi.  Tekankan jujungnya dengan garpu atau kelim macam membuat karipap.  Susunkan di atas loyang yang digris dengan sedikit mentega.  Sapukan dengan telur.
     Bakar pada suhu 180'C selama 1/2 jam atau sehingga keperangan.  Sedap dimakan dengan sos cili, sos tomato atau mayones.

No comments:

Post a Comment