KEK PISANG

Sunday, October 21, 2018

BAKED CHICKEN FINGERS...








BAKED CHICKEN FINGERS
sumber :    Ilham Dapur...




Bahan-Bahan :

300  gm  isi dada ayam
1  biji  telur  ~  kocok dengan garfu
1  sudu besar  tepung jagung
Sedikit garam & serbuk pati ayam Knorr
Serbuk roti secukupnya  (breadcrumbs oren)


Cara Memasak :

1.  Panaskan oven pada suhu 170'C, sapu loyang dengan sedikit minyak zaitun atau guna cooking spray.  Ketepikan.

2.  Potong memanjang isi ayam dalam 2 inci kemudian satukan ayam dan semua bahan kecuali  serbuk roti.

3.  Celupkan ayam dalam serbuk roti, susun dalam loyang dan masak/bakar selama 12-15 minit atau sedikit perang.

4.  Kemudian bolehlah dihidangkan bersama sos pilihan dan salad, jika suka...




No comments:

Post a Comment