KEK PISANG

Friday, December 9, 2016

TUMIS KUBIS...









TUMIS KUBIS
cookbook  :   Ruzita's Kitchen...




Bahan-Bahan :

5  kelopak  kubis  -  potong  (saya guna 1/4 biji)
1  biji  cili merah  -  hiris memanjang
2  ulas  bawang merah  -  hiris
2  ulas  bawang putih  -  hiris
1/2  batang  lobak merah  -  hiris bulat
800  ml  air
1  kiub  pati ayam
1  sudu kecil  garam
1/2  sudu besar  gula
3  sudu besar  minyak masak


Cara Memasak :

1.  Panaskan minyak, tumis bawang merah dan bawang putih hingga berbau harum.  Masukkan air.
2.  Masukkan garam, gula dan kiub pati ayam.
3.  Masukkan lobak merah, perlahankan api.  Biar sebentar hingga lobak merah lembut.
4.  Masukkan kubis dan cili merah.
5.  Sesuaikan rasa.  Sedia untuk dihidangkan...

No comments:

Post a Comment