KEK PISANG

Tuesday, May 7, 2013

KEK CAWAN COKLAT CHIP







KEK CAWAN COKLAT CHIP


sumber  :  buku resipi Lynn Hassan
dicuba   :  zaralovebaking.blogspot.com



Bahan-bahan :

125  gm   mentega/marjerin
110  gm   gula kastor
    2  biji   telur
 1/2  tsp   esen vanilla
130  gm   tepung naik sendiri
  15  gm   serbuk koko
    2  tsp   susu segar
  30  gm   coklat chip


Cara membuat :

1.   Pukul mentega dan gula kastor hingga gebu.  Masukkan telur sebiji demi sebiji bersama dengan vanilla.  Pukul lagi sampai kembang.
2.   Masukkan tepung naik sendiri yang telah diayak bersama dengan serbuk koko.  Kacau selang-seli dengan susu segar.
3.   Gaulkan adunan dengan coklat chip.
4.   Timbang adunan ke dalam mangkuk kek cawan solo 2.5 oz sebanyak 33 gm.  Bakar dengan suhu 180'C selama 22 minit.

2 comments:

  1. nampak sedap!!! wanna try

    ReplyDelete
  2. cuba jangan tak cuba Anonymous..rugi tak cuba..sedap..

    ReplyDelete