KEK PISANG

Tuesday, January 16, 2018

PAF TUNA@TUNA PUFFS...









PAF TUNA@TUNA PUFFS
sumber :    Chef Norzailina Nordin...



Bahan Pastri :

425  gm  pastri paf  (saya guna jenama KAWAN)
1  biji  telur  ~  dipukul sedikit


Bahan Inti :

185  gm  tuna mayonis  (1 tin)
1  biji  bawang merah  ~  dicincang
1  biji  cili merah  ~  dicincang
Garam & serbuk lada hitam secukup rasa


Cara-Cara :

1.  Untuk Bahan Inti :   Campurkan semua bahan.  Gaul sebati dan sesuaikan rasa secukupnya.
2.  Canai pastri setebal 3mm.  Potong segi empat panjang.
3.  Isikan inti, sapukan telur di sekeling dan lipat dua.
4.  Kemudian tekan keliling dengan garfu.
5.  Sapukan telur di atas permukaan paf pastri dan bakar pada suhu 185 selama 35 minit atau sehingga keemasan...

No comments:

Post a Comment