Monday, April 20, 2015
KEK BELANG COKLAT/CHOCOLATE STRIPED CAKE
KEK BELANG COKLAT/CHOCOLATE STRIPED CAKE
cookbook : Jamuan Kek - Chef Zubaidah Che Pa..
tried by : zaralovebaking...
Bahan-bahan :
5 biji telur gred A
40 gm air
10 gm ovalette
280 gm tepung naik sendiri
190 gm gula kastor
200 gm marjerin (cairkan & sejukkan)
1 tbsp coklat emulco
Cara-cara :
1. Pukul kesemua bahan kecuali marjerin cair dan coklat emulco sehingga gebu dan berkrim.
2. Kemudian masukkan marjerin cair sedikit demi sedikit ke dalam adunan. Gaul adunan sehingga sebati.
3. Bahagikan kepada 2 bahagian. Satu bahagian dimasukkan coklat emulco dan satu lagi dibiarkan kosong.
4. Tuangkan adunan coklat dan yang kosong ke dalam acuan bersaiz 8 inci (digris dengan sedikit mentega dan dialas dengan kertas minyak) secara berselang-seli dan bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 150'C selama 50 minit.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment