Friday, April 10, 2015
TRIPPLE FRUITY
TRIPPLE FRUITY
rujukan dari : Majalah Saji Mac 2015
tried by : zaralovebaking....
Bahan-bahan :
Epal hijau *
Anggur hitam *
Strawberry *
Aprikot kering * (kesemua bahan bertanda* dipotong dadu)
Biskut merie - dikisar halus
Hirisan coklat (jika suka)
Bahan Krim Keju :
250 gm krim keju
120 gm susu pekat manis
50 ml krim putar
sedikit esen vanilla (jika suka)
Cara Penyediaan :
1. Putar kesemua bahan krim keju sehingga sebati. Masukkan ke dalam piping bag dan ketepikan.
2. Paipkan krim keju di dalam gelas sederhana besar untuk lapisan pertama.
3. Kemudian letakkan biskut kisar. Tekan sedikit supaya padat.
4. Susunkan buah-buahan. Kemudian paipkan lagi dengan krim keju, ulangi langkah di atas sehingga memenuhi gelas. Taburkan hirisan coklat (jika guna). Masukkan ke dalam peti sejuk. Sedap dihidangkan sejuk.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment