RESEPI PUDING KASTARD TIRAMISU
sumber dari : FB@Resepi Meletop...
Bahan-Bahan :
1 tin susu pekat manis (tin yang tinggi)
1 tin susu cair
5 tin air ~ sukat menggunakan tin susu
11 sudu makan tepung kastad (membukit)
Biskut Marie perisa kopi secukupnya
Serbuk Milo secukupnya
Cara-Cara :
1. Campurkan kesemua kecuali biskut dan Milo di dalam periuk, kacau sampai sebati, selepas itu barulah buka api, api sederhana saja, kacau sampai menjadi pekat dan likat. Jangan berhenti mengacau, kalau tidak kastard akan menjadi berketul-ketul, tutup api dan masukkan ke dalam bekas yang bersesuaian.
2. Cara Penyediaan : Mula-mula masukkan adunan kastard ke dalam bekas plastik kemudian taburkan biskut hancur bercampur Milo. Ulang sehingga penuh dan diakhiri dengan taburan biskut campur Milo. Sejukkan di dalam peti sejuk sebelum dinikmati...
No comments:
Post a Comment