KEK PISANG

Tuesday, March 12, 2019

PASTRI DANISH KRIM KEJU...







PASTRI DANISH KRIM KEJU
sumber :    buku resipi 'Chef Norzailina Nordin'




Bahan-Bahan :

8  keping  pastri paf  (10 cm)
200  gm  krim keju  ~  dibiar lembut pada suhu ruang
1/2  sudu kecil  esen vanilla
3  sudu besar  gula kastor
24  biji  blueberi segar
1  biji  telur  ~  dipukul dengan 2 sudu besar air


Cara-Cara :

1.  Lipat tiga segi pastri, buat 2 potongan, hujung potongan berjarak 2cm.  Buka lipatan, sapukan campuran telur-air kemudian lipat bahagian berpotong ke penjuru bertentangan.

2.  Pukul krim keju, gula dan esen vanilla sehingga gebu.

3.  Sudukan ke tengah pastri, tekan 3 biji blueberi.

4.  Sapukan campuran telur-air ke atas pastri.  Bakar pada suhu 200'C selama 20 minit atau sehingga keemasan.





No comments:

Post a Comment