KEK PISANG

Wednesday, December 5, 2012

Baulu Pandan






BAULU PANDAN


sumber dari   :   majalah 'SEDAP'
dicuba oleh   :   zaralovebaking.blogspot.com


Bahan-bahan :

   4   biji   telur
 80   gm   gula pasir
 80   gm   tepung gandum
 60   gm   santan pekat segera
1/8   tsp   esen pandan
   3   titik  pewarna hijau muda
 50   gm   ceri merah -  potong dadu kecil (saya guna prune, potong kecil)


Acuan :   9 inci bulat


Cara membuat :

1.   Pukul telur dan gula pasir hingga kembang.  Masukkan tepung sambil diayak dan dikacau rata.
2.   Masukkan santan, esen pandan, pewarna hijau dan prune (atau ceri merah).  Kacau rata.
3.   Tuangkan ke dalam loyang yang telah disapu marjerin dan dilapisi kertas kalis minyak.
4.   Bakar dengan api bawah suhu ketuhar : 190'C selama 25 minit hingga masak.

No comments:

Post a Comment