Wednesday, December 5, 2012
Baulu Pandan
BAULU PANDAN
sumber dari : majalah 'SEDAP'
dicuba oleh : zaralovebaking.blogspot.com
Bahan-bahan :
4 biji telur
80 gm gula pasir
80 gm tepung gandum
60 gm santan pekat segera
1/8 tsp esen pandan
3 titik pewarna hijau muda
50 gm ceri merah - potong dadu kecil (saya guna prune, potong kecil)
Acuan : 9 inci bulat
Cara membuat :
1. Pukul telur dan gula pasir hingga kembang. Masukkan tepung sambil diayak dan dikacau rata.
2. Masukkan santan, esen pandan, pewarna hijau dan prune (atau ceri merah). Kacau rata.
3. Tuangkan ke dalam loyang yang telah disapu marjerin dan dilapisi kertas kalis minyak.
4. Bakar dengan api bawah suhu ketuhar : 190'C selama 25 minit hingga masak.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment