Wednesday, February 13, 2013
KEK CAWAN MADU
KEK CAWAN MADU
sumber : buku resipi
Bahan-bahan :
100 gm mentega dalam tin/marjerin
80 gm gula perang
25 gm madu
2 biji telur
130 gm tepung halus
1/2 tsp serbuk penaik
2 tbsp susu segar
40 gm coklat chip
Cara membuat :
1. Putar mentega, gula dan madu sampai sebati.
2. Masukkan telur satu demi satu, pukul hingga kembang.
3. Ayakkan tepung bersama serbuk penaik. Masukkan ke dalam adunan tadi. Masukkan coklat chip, gaul sekejap sampai rata dan sebati.
4. Sudukan adunan ke dalam mangkuk kek cawan dan bakar dengan suhu 180'C selama 23 minit.
TIPS : sesuai dihidangkan dengan krim mentega atau ganache. Aroma madu bersama gula perang telah menyedapkan lagi rasa kek cawan ini Sedap juga dimakan tanpa krim hiasan.
menghasilkan : 18 biji - solo cup 2.0 oz
Labels:
Cupcake/kek cawan
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment