KEK PISANG

Sunday, July 20, 2014

JUS TEMBIKAI KUNING







JUS TEMBIKAI KUNING
oleh  :  zaralovebaking.blogspot.com



Bahan-bahan :

1/2  biji    buah tembikai kuning  (diambil isinya)
   5  tbsp  gula pasir atau sirap gula
Air sejuk secukupnya
Ais kiub secukupnya


Cara Membuat :

     Masukkan isi buah tembikai kuning, gula pasir dan air sejuk secukupnya ke dalam pengisar.  Kisarkan sehingga halus.  Masukkan ke dalam jag, kacau sebati dan sejukkan di dalam peti sejuk.  Tambahkan ais kiub secukupnya jika suka.

2 comments:

  1. Posa-posa ni tengok jus tembikai kuning ni, terliur lah pulak. Sekarang ni tengah pantang minum ais, sbb batuk. Sabor je lah.

    ReplyDelete
  2. Perlu x buang biji tembikai sebelum buat jus??

    ReplyDelete