KEK PISANG

Wednesday, July 9, 2014

SNOW ALMOND








SNOW ALMOND
buku resipi 'Home-made Biscuits' Zubaidah Chepa



Bahan A :

260  gm   mentega
150  gm   gula kastor
    1  tsp   esen vanilla
  50  gm   serbuk badam


Bahan B :

280  gm   tepung gandum
  50  gm   tepung kastad
  50  gm   susu tepung
  40  gm   tepung jagung


Hiasan :  Coklat masakan & breadcrumb putih


Cara-cara :

1.   Sebatikan semua bahan A.
2.   Masukkan bahan B dan uli rata sehingga menjadi doh.
3.   Canai dan terap dengan acuan bulat.  Panaskan ketuhar.
4.   Bakar pada suhu 140'c selama 30 minit.
5.   Setelah biskut sejuk, cairkan coklat masakan dan celupkan biskut dan golekkan biskut ke dalam breadcrumbs.

No comments:

Post a Comment