PORTUGUESE EGG TART
sumber : FB
Bahan-Bahan :
Puff Pastry 'KAWAN' ~ canai pastry lepas itu isikan pastry tadi ke dalam bekas aluminium.
(pastry yang siap dicanai saya tekap dengan gelas yang saiznya lebih besar dari cup kemudian potong. Selepas itu baru dimasukkan pastry yang dah siap dipotong ke dalam cup).
Bahan Filling :
2 biji telur gred A
75 ml air
60-65 gm gula kastor
125 ml susu cair
Secubit garam
Sedikit esen vanilla
Cara-Cara :
Kacau sebati dan tapis.
Tuangkan ke dalam pastry, bakar pada suhu 180'C - 200'C (ikut oven masing-masing) sehingga masak.
TIPS :
1. Filling telur lagi hitam lagi sexy...tapi bukan hangus ye.
2. Saya bakar lebih kurang 45 minit ... 10-15 minit terakhir saya guna api bawah.
3. 45 minit ialah masa bakar secara keseluruhan api atas bawah. 10-15 minit terakhir saya guna api bawah sahaja. Boleh tambah masa ikut kerangupan pastry yang anda suka dan suhu mengikut oven masing-masing.
No comments:
Post a Comment