Tuesday, September 3, 2019
TUMIS AIR SAYUR PETOLA ...
TUMIS AIR SAYUR PETOLA
Bahan-Bahan :
1 biji petola ~ dibuang kulit luar & dipotong serong atau ikut citarasa
1 batang lobak merah ~ dipotong baji
Sedikit ikan bilis
2 cawan air atau secukupnya
1 biji cili merah ~ dihiris
Garam & serbuk lada sulah secukupnya
Minyak masak
Bahan Hiris :
2 ulas bawang putih
2 biji bawang merah
Sedikit halia
Cara Memasak :
1. Panaskan sedikit minyak dalam periuk. Tumis bahan hiris dan ikan bilis hingga wangi.
2. Masukkan air dan lobak merah. Biarkan mendidih dan lobak merah lembut.
3. Masukkan petola dan cili merah. Biarkan mendidih dan petola layu. Masukkan garam dan serbuk lada sulah secukupnya.
4. Siap untuk dihidangkan.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment