Wednesday, December 2, 2015
APAM SUSU MAWAR
APAM SUSU MAWAR
sumber : Astini Cake/FB ; thanks....
Bahan-bahan :
4 biji telur gred A/B
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu besar ovallatte
1 cawan gula halus/kastor
4 sudu besar susu pekat manis
2 cawan tepung gandum Faiza atau ikut pilihan
Pewarna pilihan
Cara-cara :
1. Putar sehingga kembang telur, ovallatte dan gula halus.
2. Masukkan susu pekat manis, tepung, esen vanilla, gaul sebati.
3. Bahagikan adunan kepada 2 bahagian. Satu bahagian dibiarkan warna asal dan 1 bahagian lagi letakkan pewarna pilihan.
4. Masukkan adunan ke dalam acuan yang disapukan sedikit minyak (corak bunga rose kecil) berselang-seli. Kukus sehingga masak (anggaran 20 minit). Sejukkan dan keluarkan dari acuan.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment