KEK PISANG

Saturday, December 19, 2015

CUCUR KEMBONG MANIS









CUCUR KEMBONG MANIS
sumber   :    Aznie Cake House/FB-MAHN...




Bahan-bahan :

   3  cawan  tepung gandum
   3  cawan  air panas  (pastikan betul-betul panas...yang baru masak)
1/2  cawan  susu pekat manis
Secubit garam


Cara-cara :

     Gaulkan kesemua bahan hingga sebati.  Bila sudah kurang panas bolehlah digaul menggunakan tangan.  Adunan akan menjadi seperti doh  (macam buat kuih keria, melekit kat tangan).
     Semasa hendak menggoreng, celupkan tangan dalam sedikit air selepas itu ambil adunan ikut saiz yang diingini, kepal-kepal sedikit bagi bulat kemudian goreng di dalam minyak yang telah dipanaskan terlebih dulu sehingga kekuningan.  Angkat dan toskan minyaknya.  Siap untuk dihidangkan!!!

No comments:

Post a Comment