KEK PISANG

Tuesday, December 1, 2015

POPIA ISI KETAM BERKEJU








POPIA ISI KETAM BERKEJU
sumber  :    SalamisimonI ; thanks...



Bahan-bahan :

Kulit popia secukupnya
1  bungkus  crabstick/filet ketam
Parutan keju cheddar atau kepingan keju cheddar secukupnya
Sedikit campuran tepung dan air dikacau sebati  -  sebagai gam/pelekat


Cara-cara :

1.  Siatkan sehelai kulit popia dan masukkan sekeping isi/filet ketam.
2.  Taburkan sedikit keju di atas ketam.  Gulungkan dengan kemas (sepeti gulung kuih ketayap).
3.  Ambil sehelai lagi kulit popiah dan letakkan popiah tadi di tengah-tengah dan gulung (tujuan bagi mengelakkan keju meleleh keluar semasa menggoreng).
4.  Goreng sehingga garing, kuning keemasan dan angkat, toskan minyaknya.
5.  Sedia dihidangkan bersama sos kegemaran...

No comments:

Post a Comment