Thursday, July 2, 2015
BISKUT KACANG HIJAU/GREEN PEA COOKIE
BISKUT KACANG HIJAU/GREEN PEA COOKIE
buku 'Biskut Tradisional' Chef Zubaidah
Bahan A :
100 gm tepung kacang hijau
100 gm tepung gandum
50 gm gula aising
1/2 tsp garam
1/2 biji kuning telur
Bahan B :
1/2 tsp serbuk penaik
Minyak masak/minyak jagung secukupnya
Cara-cara :
1. Masukkan kesemua bahan A di dalam mangkuk besar dan sebatikan.
2. Masukkan serbuk penaik dan gaul rata.
3. Masukkan minyak masak/jagung dan uli sehingga menjadi doh yang lembut.
4. Terapkan dengan acuan biskut dan bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 170'C selama 15-20 minit atau sehingga masak.
Labels:
Biskut/Cookies
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment