sebelum dibakar
selepas dibakar
GRANOLA BAR
sumber : FB : Astini Cake; (sedap tapi agak manis)
Bahan-Bahan :
1/2 cawan gula perang (kurangkan sedikit sebab agak manis)
1/2 cawan mentega - dicairkan
1/4 cawan madu
1 sudu teh esen vanilla
2 cawan Nestum
1 cawan kismis (saya guna kranberi kering)
1/2 cawan tepung gandum
1/2 sudu teh soda bikarbonat
1/2 cawan susu segar
Badam flakes & kismis/kranberi untuk ditabur di atas granola
Cara-Cara :
Satukan kesemua bahan. Gaul hingga sebati, alaskan kertas minyak pada loyang bersaiz 9 inci - tuangkan adunan dan ratakan. Taburkan dengan badam flakes dan kismis/kranberi atau kekacang pilihan (jika ada).
Bakar pada suhu 180'C sehingga kekuningan@anggaran 30 minit hingga masak sepenuhnya..
No comments:
Post a Comment