Monday, March 7, 2016
PENGAT KELEDEK BERSAGU
PENGAT KELEDEK BERSAGU
oleh : zaralovebaking...
Bahan-Bahan :
3 biji keledek bersaiz sederhana - dibuang kulit & dipotong dadu
1 ketul gula melaka - dihiris kasar
3/4 cawan biji sagu - direndam seketika
2 paket santan atau 1 kotak santan KARA
1 helai daun pandan - disimpul
Gula pasir secukup rasa
Garam secukup rasa
Cara-Cara :
1. Di dalam periuk, rebus keledek bersama air secukupnya (anggaran 2 1/2 cawan) hingga empuk.
2. Apabila keledek telah empuk, masukkan pula biji sagu, gula melaka, gula pasir dan garam secukup rasa.
3. Bila telah mendidih dan gula melaka telah larut, masukkan santan, daun pandan dan kacau sehingga ia mendidih sedikit.
4. Sesuaikan rasanya, tutup api dan sedia untuk dihidangkan...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment