KEK PISANG

Tuesday, March 1, 2016

FLORENTINE COOKIES@CRUNCHY CARAMEL COOKIES










FLORENTINE COOKIES@CRUNCHY
CARAMEL ALMOND COOKIES
by  :   zaralovebaking...




Bahan-Bahan :

200  gm  tepung Florenta/Bienetta
100  gm  badam keping
100  gm  kranberi kering  -  dipotong kasar
100  gm  kuaci hijau
  20  gm  bijan hitam


Cara-Cara :

     Badam keping dan kuaci hijau dibakar sebentar di dalam oven pada suhu 160'C selama 5 minit.  Satukan kesemua bahan di dalam bekas.  Gaul rata sehingga kesemuanya bersalut sempurna.
     Sediakan loyang 14 x 14 inci, alas loyang dengan kertas minyak.  Tuangkan adunan tadi ke dalam loyang dan ratakan nipis-nipis.  Bakar di dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dulu pada suhu 160'C selama 10 minit.  Sejurus dikeluarkan dari oven hendaklah terus dipotong kepada kepingan.  Sejukkan kemudian patah-patahkan mengikut potongan tadi dan simpan di dalam bekas kedap udara.

No comments:

Post a Comment