Monday, March 7, 2016
TUMIS BAYAM
TUMIS AIR BAYAM
oleh : zaralovebaking...
Bahan-Bahan :
1 ikat bayam hijau
1 paket cendawan tiram
1 tangkai cili merah - hiris
2 biji bawang merah - hiris
1 ulas bawang putih - hiris
1 sudu besar ikan bilis - cuci bersih & toskan
2 sudu besar minyak masak
Garam secukup rasa
Air secukupnya (jika perlu)
Cara Memasak :
1. Bayam diasingkan dari batangnya dan basuh. Kemudian toskan.
2. Cendawan tiram di carik-carik, cuci bersih. Kemudian toskan.
3. Panaskan minyak. Tumiskan bawang merah, bawang putih dan ikan bilis sehingga wangi.
4. Masukkan bayam, cendawan tiram, cili dan garam. Kemudian kacau rata.
5. Masukkan sedikit air (jika suka sedikit berkuah).
6. Apabila sudah layu dan mendidih, tutup api dan hidangkan...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment