KEK PISANG

Sunday, January 22, 2017

BEEF TIKKA...










BEEF TIKKA
sumber  :    Ilham Dapur; (sedap)...




Bahan-Bahan :

1/2  kg  daging bahagian sirloin  -  potong kiub
sedikit serbuk ketumbar
sedikit garam
sedikit pewarna merah
sedikit minyak zaitun
Lada benggala kuning/hijau/bawang besar  -  dipotong dadu kasar


Cara Penyediaan :

1.  Satukan daging dengan kesemua bahan termasuk lada benggala dan bawang besar hingga sebati dan perap selama 1 jam.

2.  Cucuk pada lidi sate selang seli dengan lada benggala dan bawang besar.

3.  Panaskan sedikit minyak sayur di dalam pemanggang ajaib, susunkan beef tikka dan masak selama 3-4 minit setiap bahagian.

4.  Bolehlah dihidangkan bersama salad dan flat bread (khubus)...

No comments:

Post a Comment