RESEPI BISKUT MENTEGA KACANG
sumber : FB@MAHN ~ Rose Rosnah Rosnah
Bahan-Bahan :
1 cawan marjerin
1 cawan gula kastor
1 cawan mentega kacang ~ crunchy/smooth
1 biji telur gred A/B
2 cawan tepung gandum
2 cawan tepung jagung
1 biji kuning telur ~ untuk hiasan
Cara-Cara :
Pukul marjerin, mentega kacang dan gula kastor (pukul ala-ala manja) sekadar sebati, tidak perlu sehingga kembang kemudian masukkan telur, pukul sebati. Masukkan kedua-dua jenis tepung sedikit demi sedikit dan gaul/uli sehingga menjadi doh yang tidak melekat kat tangan.
Terap dengan acuan kegemaran. Sapukan kuning telur di atas biskut, hiaskan dengan badam cincang, jika suka.
Bakar pada suhu 130'C - 140'C selama lebih kurang 20-25 minit sehingga masak/keperangan...
CORNFLAKE MADU
No comments:
Post a Comment