KEK PISANG

Friday, June 1, 2018

SAMPERIT COKLAT...










SAMPERIT COKLAT
sumber :    Umie Syaari@MAHN...




Bahan-Bahan :

250  gm  butter  (untuk lebih sedap guna pure butter)
120  gm  gula aising
150  gm  tepung jagung
80  gm  tepung kastad
230  gm  tepung gandum
3  sudu besar  serbuk koko
1  biji  kuning telur gred A/B
Coklat cip secukupnya  ~  untuk hiasan


Cara-Cara :

Pukul butter dan gula aising serta kuning telur (pukul manja-manja je) sehingga sebati.  Kemudian masukkan serbuk koko diikuti dengan ketiga-tiga jenis tepung.  Uli sehingga mendapat adunan doh yang lembut.  Terap menggunakan acuan samperit.  Hiaskan dengan coklat cip.
Bakar pada suhu 170'C (bergantung pada jenis oven masing-masing) selama 20 minit sehingga masak...

No comments:

Post a Comment