KEK PISANG

Saturday, February 1, 2020

FUDGY BROWNIES ...










FUDGY BROWNIES
sumber :    Insta@che_78




Bahan A :

150  gm  dark chocolate compound/coins
60  gm  butter
30  gm  minyak

**  cairkan secara double boiler


Bahan B :

75  gm  tepung gandum
25  gm  susu tepung
35  gm  serbuk koko

**   campurkan lalu diayak


Bahan C :

2  biji  telur   (saya guna gred A)
150  gm  gula halus/kastor/perang
1  sudu teh  esen vanilla


Cara-Cara :

panaskan oven pada suhu 170'C.
~  gliskan loyang 7 inci dan lapikkan baking paper.
~  pukul guna whisk tangan Bahan C sampai gula larut.
~  masukkan Bahan A, gaul rata.
~  akhir sekali masukkan Bahan B dan gaul hingga sebati.
~  masukkan ke dalam loyang, ratakan, susunkan kekacang pilihan.
~  kemudian bakar selama 30-40 minit atau hingga masak (masa bergantung pada oven masing-masing).

No comments:

Post a Comment