Saturday, March 1, 2014
GERMAN COOKIES
GERMAN COOKIES
Oleh : jumeezaila.blogspot.com
Bahan-bahan :
125 gm mentega
40 gm gula aising
125 gm tepung kentang
80 gm tepung superfine/tepung gandum (saya guna tepung gandum)
Cara-cara :
Mentega dan gula aising dikacau ringan dan sebati saja. Masukkan kedua-dua tepung yang telah diayak terlebih dahulu. Uli menggunakan spatula/senduk kayu hingga sebati. Dohnya lembut sangat. Masukkan adunan doh ke dalam plastik dan simpan di dalam peti sejuk (sebelah bawah) lebih kurang 20 minit. Kemudian, keluarkan dan gentelkan bulat-bulat. Leperkan dengan garfu.
Bakar pada suhu 170'C selama 15 minit.
Nota : tambahkan sedikit tepung supaya biskut tidak terlalu rapuh selepas dibakar.
Labels:
Biskut/Cookies
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
rajin dan cantik sngt......
ReplyDelete