KEK PISANG

Saturday, March 1, 2014

GERMAN COOKIES










GERMAN COOKIES
Oleh  :   jumeezaila.blogspot.com




Bahan-bahan :

125  gm   mentega
  40  gm   gula aising
125  gm   tepung kentang
  80  gm   tepung superfine/tepung gandum  (saya guna tepung gandum)


Cara-cara :

     Mentega dan gula aising dikacau ringan dan sebati saja.  Masukkan kedua-dua tepung yang telah diayak terlebih dahulu.  Uli menggunakan spatula/senduk kayu hingga sebati.  Dohnya lembut sangat.  Masukkan adunan doh ke dalam plastik dan simpan di dalam peti sejuk (sebelah bawah) lebih kurang 20 minit.  Kemudian, keluarkan dan gentelkan bulat-bulat.  Leperkan dengan garfu.
     Bakar pada suhu 170'C selama 15 minit.

Nota :  tambahkan sedikit tepung supaya biskut tidak terlalu rapuh selepas dibakar.

1 comment: