Tuesday, December 1, 2015
POPIA ISI KETAM BERKEJU
POPIA ISI KETAM BERKEJU
sumber : SalamisimonI ; thanks...
Bahan-bahan :
Kulit popia secukupnya
1 bungkus crabstick/filet ketam
Parutan keju cheddar atau kepingan keju cheddar secukupnya
Sedikit campuran tepung dan air dikacau sebati - sebagai gam/pelekat
Cara-cara :
1. Siatkan sehelai kulit popia dan masukkan sekeping isi/filet ketam.
2. Taburkan sedikit keju di atas ketam. Gulungkan dengan kemas (sepeti gulung kuih ketayap).
3. Ambil sehelai lagi kulit popiah dan letakkan popiah tadi di tengah-tengah dan gulung (tujuan bagi mengelakkan keju meleleh keluar semasa menggoreng).
4. Goreng sehingga garing, kuning keemasan dan angkat, toskan minyaknya.
5. Sedia dihidangkan bersama sos kegemaran...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment